V6 Tech 1967-2002 V6 Engine Related

oil psi dropped to 0

Old 09-03-2012, 07:40 PM
  #1  
Registered User
Thread Starter
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 6
oil psi dropped to 0

i have a 96 3.8 camaro. took it to the shop cuz the oil pressure was dropping. the car itles at 30psi then as the car gets warm it would drop to 10psi. but the car ran normal! at first i thought it was the oil pump but it wasnt so they thought there might be a clog so they took it apart and found out the crankshaft bearing was bad so they replaced it and put the car back together. we started the car and it itles at 30psi then as the car gets warm it would drop to 10psi (samething that was happening when i took it in) so i take it home to look everywhere for leaks and on the way home the rockers start clicking. what do yall think?
richyrich is offline  
Old 02-03-2013, 11:36 PM
  #2  
Registered User
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 238
Re: oil psi dropped to 0

My car did the exact same thing. I bought it with a bad oil pressure sender and the guy gave me a new one (GM AC Delco) I installed it and got the same thing, idles at 30 psi, warms up and drops to 10. At first I was nervous about it but after over 100,000 miles my serpintine belt broke and destroyed the oil pressure sender. I bought a new one from auto zone and installed it. Now the oil pressure shows 60 psi and warms up goes to 30-45 psi. At highway RPMs it is about 75psi.

I think GM just put out a bad batch. Try swaping it out with a non AC delco one. If you really want to be sure, see if you can get a pressure gauge you can adapt to thread in the oil pressure sender port.
kallcium is offline  
Old 02-04-2013, 01:39 PM
  #3  
Registered User
Thread Starter
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 6
Re: oil psi dropped to 0

sorry to say but its probly your cam shaft bearings going out!!!
it ended up being my cam shaft bearings. i had them replaced and everything went back to normal
richyrich is offline  
Old 02-04-2013, 03:53 PM
  #4  
Registered User
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 238
Re: oil psi dropped to 0

Nope, everything is fine since I replace the sender. I bought the car with 110,000 miles, I replced the sender again at approx 250,000 miles and now have 281,700 miles. If it were the cam bearing it wouldn't have lasted 170,000 miles on a bad bearing. Definatly the sender!
kallcium is offline  
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
KYWes
LT1 Based Engine Tech
4
04-15-2015 05:48 AM
ad356
LT1 Based Engine Tech
1
04-11-2015 08:49 AM
DirtyDaveW
Parts For Sale
1
03-15-2015 07:01 PM
transam_388
LT1 Based Engine Tech
9
03-15-2015 11:53 AM
Alex Barnes
LT1 Based Engine Tech
16
01-24-2015 10:21 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: oil psi dropped to 0


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.