LT1 Based Engine Tech 1993-1997 LT1/LT4 Engine Related

Loosing power at higher speeds.

Old 08-14-2008, 01:18 AM
  #1  
Registered User
Thread Starter
 
mrmint69's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Post Falls, Idaho
Posts: 2,657
Loosing power at higher speeds.

My 0-50 time is 4 seconds. My 0-85 is 10 seconds but then I only gain 3 to 4 mph per second after I reach 85 mph. I was thinking it was a higher rpm issue but checking 1st gear and 2nd gear on the datalog I am going all the way to 6000 rpm's with no problems and then once its shifts to 3rd it looses power. What would cause a drop in power with higher speeds? I have spark retard right around 85 mph and this is obiviously causing a power decrease but what is making it happen? Im looking for something I can check or might need to be replaced. There has been nothing done to the car but add the mods below and it now has 109,000 miles.
mrmint69 is offline  
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
DirtyDaveW
Forced Induction
13
12-01-2016 05:37 PM
NewsBot
F-body Lounge
1
04-30-2015 09:10 AM
rocknroler69
LT1 Based Engine Tech
4
04-29-2015 10:24 PM
rideordie
LS1 Based Engine Tech
8
01-18-2015 01:38 PM
XtremeLt1
Car Audio and Electronics
12
09-13-2002 08:50 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Loosing power at higher speeds.


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.