Major problem with LS1 help needed please - Page 2 - CamaroZ28.Com Message Board

Go Back  CamaroZ28.Com Message Board > 1967-2002 Powertrain Discussion > LS1 Based Engine Tech
Major problem with LS1 help needed please >

Major problem with LS1 help needed please

LS1 Based Engine Tech LS1 / LS6 / LS2 / LS3 / LS7 Engine Tech

Major problem with LS1 help needed please

Old 03-22-2007, 09:30 AM
  #16  
Retired
 
Kraest's Avatar
 
Join Date: Oct 1999
Location: Inside Uranus
Posts: 3,172
Originally Posted by ponykiller z28 View Post
ok this is where i stand...

as stated above, i did a compression test and got only 30psi on the 5th cylinder.... now to figure out exactly what has happened....

There is no engine noise and i have great oil pressure. It simply feels just like i pulled off the plug wire to the 5th cylinder. Nothing more, nothing less.(besides the smoke at idle and some accelerations) I feel like if it was something major in the lower end there would be some kind of noise and the car would run like ***. The motor seems to be very smooth with just a small miss until put on a heavy load in a higher gear w/ low rpm.

i'm praying to find the problem when i pull the valve cover.
Look a few posts up at what I said before. More than likely you blew the compression ring and ring landing = new piston and rings.
Kraest is offline  
Old 08-07-2017, 04:56 PM
  #17  
Registered User
 
Join Date: Aug 2017
Posts: 1
Re: Major problem with LS1 help needed please

Did u ever figure this problem out ?
Meko Ruffin is offline  
Old 08-08-2017, 12:27 PM
  #18  
Super Moderator
 
Injuneer's Avatar
 
Join Date: Nov 1998
Location: Hell was full so they sent me to NJ
Posts: 66,861
Re: Major problem with LS1 help needed please

Unfortunately, "ponykiller z28" has not signed into this site for more than 9 years.
Injuneer is online now  
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
HectorM52
Parts Wanted
2
02-11-2015 10:33 AM
Jazsun
Cars For Sale
0
12-29-2014 01:14 PM
NED4SPD
Site Help and Suggestions
3
09-16-2002 11:45 PM
mjcent922
Car Audio and Electronics
10
07-27-2002 01:42 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Major problem with LS1 help needed please


Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service

© 2018 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.