V6 Tech 1967-2002 V6 Engine Related

My DRL's are not functioning

Old 04-12-2003, 01:04 AM
  #1  
Registered User
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2001
Location: TX Med Ctr
Posts: 4,003
My DRL's are not functioning

Post title says it all. The turn signals and parking lights are working, but the DRL's aren't shining when the lights are off. Any suggestions on what could fix it? I have no idea what the problem could be.

It's a 2000 Firebird.
HAZ-Matt is offline  
Old 04-12-2003, 09:09 AM
  #2  
Registered User
 
Join Date: Nov 2002
Location: Vacaville,Ca
Posts: 219
Does your car have the automatic lights. You know when it's dark enough outside, the lights automatically turn on? It could be a fuse, or most likely the switch connected to the E-brake. Check the wires for power. You do know that the turn signal and DRL's are two seperate bulbs within the same housing. Turn signal goes into the housing from the back and the DRL goes in from the top. Just FYI
kahouna23 is offline  
Old 04-12-2003, 09:54 AM
  #3  
Registered User
 
Join Date: Oct 2001
Posts: 77
Originally posted by kahouna23
You do know that the turn signal and DRL's are two seperate bulbs within the same housing.
On my friend's 98 WS6 it's the same bulb. I know this for a fact because I helped him replace them.
V6 Punk 93 is offline  
Old 04-12-2003, 04:58 PM
  #4  
Registered User
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2001
Location: TX Med Ctr
Posts: 4,003
Originally posted by kahouna23
Does your car have the automatic lights. You know when it's dark enough outside, the lights automatically turn on? It could be a fuse, or most likely the switch connected to the E-brake. Check the wires for power. You do know that the turn signal and DRL's are two seperate bulbs within the same housing. Turn signal goes into the housing from the back and the DRL goes in from the top. Just FYI
Hmmm. No i was not aware that they are separate bulbs. I thought it was one multifilament bulb.

I do not have automatic headlights (I have a Firebird).
HAZ-Matt is offline  
Old 04-12-2003, 07:46 PM
  #5  
Registered User
 
Join Date: Nov 2002
Location: Vacaville,Ca
Posts: 219
Oops....there I go again not reading the entire post. I'm really sorry. Though we were talking about a Camaro. I'm officially the CZ28 board retard....
kahouna23 is offline  
Old 04-12-2003, 08:29 PM
  #6  
Registered User
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2001
Location: TX Med Ctr
Posts: 4,003
Originally posted by kahouna23
Oops....there I go again not reading the entire post. I'm really sorry. Though we were talking about a Camaro. I'm officially the CZ28 board retard....
Well as long as you are big enough to admit it

Just got back form replacing the bulbs. The turn signal/DRL's/parking lamps are the same bulb. It has two filaments. Bulb change didn't solve the problem. Looks like I might have a faulty E-brake position sensor (although the dash reads BRAKE when it is on) or possibly a bad BCM or DRL module.

Last edited by HAZ-Matt; 04-12-2003 at 08:36 PM.
HAZ-Matt is offline  
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
marlar98
LT1 Based Engine Tech
15
09-12-2018 07:18 AM
CARiD
Supporting Vendor Group Purchases and Sales
0
09-30-2015 05:44 AM
4586
LT1 Based Engine Tech
6
09-06-2015 03:10 PM
4586
LT1 Based Engine Tech
1
08-24-2015 11:04 PM
PFYC
Supporting Vendor Group Purchases and Sales
0
08-05-2015 08:35 AM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: My DRL's are not functioning


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.