LT1 Based Engine Tech 1993-1997 LT1/LT4 Engine Related

new temp sensor that is faulty???

Old 12-10-2014, 01:48 PM
  #1  
Registered User
Thread Starter
 
Join Date: Dec 2014
Posts: 17
new temp sensor that is faulty???

I'm new to the forums and to 4th gen Camaros too. I just picked up a 95 Z28 6 speed from the original owner with a service history. Pretty excited and really wishing it weren't winter. It has higher mileage, but it's obviously been well taken care of.

So here's my question (and I've searched the forums and haven't found an obvious answer), haven't driven it much, but when I got it the guy I bought it from mentioned that the temp sensor was bad and hence it wasn't getting a temp reading - he gave me a new sensor to put in and even offered to do it, but I said I'd take care of it.

I got around to putting the sensor in, filled the coolant I lost doing it, took it for a spin and the gauge when up to about 240 and leveled out. So, checked my coolant level, which was fine, the upper radiator hose has flow, so I'm assuming my thermostat is fine, bled the system and didn't really get any air bubbles - so I'm kinda stumped. Could it be that the new sensor is faulty? Has anyone ever had that happen? Or is there something else, more major that I should be checking? It seems to drive fine (no smoking, etc.) other than maybe needing a tune-up (stumbles a bit under a load at real low rpms).
AlaskaZ28 is offline  
Old 12-10-2014, 02:37 PM
  #2  
Super Moderator
 
Injuneer's Avatar
 
Join Date: Nov 1998
Location: Hell was full so they sent me to NJ
Posts: 67,283
Re: new temp sensor that is faulty???

Didn't see your "duplicate" post, and already copied your "New Member Into" post to this forum. Let's close this duplicate.
Injuneer is offline  
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
HectorM52
Parts For Sale
26
07-30-2017 11:46 AM
AlaskaZ28
LT1 Based Engine Tech
9
01-01-2015 12:30 PM
AlaskaZ28
LT1 Based Engine Tech
4
12-16-2014 07:24 PM
AlaskaZ28
New Member Introduction
2
12-10-2014 02:39 PM
JurisAg02
LS1 Based Engine Tech
8
07-27-2002 11:49 AM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: new temp sensor that is faulty???


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.