ICM Failure - CamaroZ28.Com Message Board


LT1 Based Engine Tech 1993-1997 LT1/LT4 Engine Related

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 12-29-2003, 06:46 PM   #1  
Registered User
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2003
Location: Portsmouth, Ohio
Posts: 447
ICM Failure

How would I know if my ICM is starting to fail? Whenever the car is cold it idles great. Once it warms up. I stumbled/misses like crazy. Could this be a problem too?
1FstFormulaV8 is offline   Reply With Quote
Old 12-29-2003, 09:19 PM   #2  
Registered User
 
Join Date: May 2001
Location: Wichita, Kansas
Posts: 642
I might be starting to give you problems, but usually the engine will die once it get hot, and once the icm cools down it'll start, but your problem sounds more like the O2 sensors are bad.
$hawn is offline   Reply With Quote
Old 12-30-2003, 12:26 AM   #3  
Registered User
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2003
Location: Portsmouth, Ohio
Posts: 447
I replaced those. Along with these other parts.
ECM.
Coil.
Plugs.
Wires.
Fuel Filter
PCV Valve.
MAP Sensor.
Cap And Rotor.

I don't know what's wrong with it. I wish someone knew.
1FstFormulaV8 is offline   Reply With Quote
Old 12-30-2003, 02:31 AM   #4  
Registered User
 
Join Date: Jul 2003
Location: Hawaii
Posts: 1,103
Check your Smog Air Check Valves and the hoses that conects them to the Smog Pump. The Check valves should not leak exhaust backwards and there shouldnt be any ruptures in the conecting hoses... else it may allow fresh air to enter the Exhaust manifolds.

if they are ok then check the Coolant temp sensor. They are pretty good quality but if one fails it will throw your fuel mix into the pits. Just food for thought

and most important of all.. never give up, never surrender..


keeps us posted.

Last edited by MentalCaseOne; 12-30-2003 at 02:37 AM.
MentalCaseOne is offline   Reply With Quote
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
94 Z28 Cranks but will not start Jeff1904 General 1967-2002 F-Body Tech 5 06-05-2016 05:00 PM
Closed Loop stumble underload 93 RedBird Fuel and Ignition 4 11-15-2015 08:24 AM
1997 z28 Camaro cranks n cranks no start!! Ryan Ramsaran LT1 Based Engine Tech 3 09-19-2015 08:43 PM
Idling surging and dropping once car is warm tdigger9899 General 1967-2002 F-Body Tech 9 09-07-2015 10:56 AM
94 Z28 Automatic transmission - engine stall - No codes present Nayr LT1 Based Engine Tech 3 09-05-2015 06:12 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 04:46 AM.


Copyright © 1996-2017 CamaroZ28.com. All rights reserved.
We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.