LS1 Based Engine Tech LS1 / LS6 / LS2 / LS3 / LS7 Engine Tech

intermitant rough idle, no ses or idle flucuation

Old 01-11-2004, 12:40 PM
  #1  
Registered User
Thread Starter
 
teke184's Avatar
 
Join Date: Sep 1998
Location: US 1 Mile Marker 52 in the Florida Keys
Posts: 8,328
intermitant rough idle, no ses or idle flucuation

just started doing this 2 days ago.

drove it 20 miles the nite before and it was fine, got up drove it 2 miles and parked, waited 30 minutes...started up and it began to idle rough. it was noticable by ear and in the shifter.

i pulled it around and parked it and it seemed to drive alright.

i drove it several times that day and it would go from PERFECT smooth idle to rough...then back to smooth

several times it would even run rough as i was driving...1500rpm in 5th.

i'm gonna check a few things. i've already put more gas in it, i plan to change the fuel filter, and i'm gonna check for intake and vacumn leaks...

any other ideas?

could a low battery cause this? like it's not getting enough energy to run the coils? how bout a busted mount....would a bad motor or tranny mount be so intermitant?
teke184 is offline  
Old 01-12-2004, 06:18 AM
  #2  
Registered User
Thread Starter
 
teke184's Avatar
 
Join Date: Sep 1998
Location: US 1 Mile Marker 52 in the Florida Keys
Posts: 8,328
geez...nobody?

well for the heck of it i cleared the computer, and fired it up and drove around...seems to have stopped.

any ideas what could have been stored in the ecm but not throw a code?

stillhave a feeling ti may be a bad battery
teke184 is offline  
Old 01-12-2004, 06:40 AM
  #3  
Registered User
 
Join Date: Jun 2003
Location: Hillsborough, NJ
Posts: 733
I don't think it is the battery. The fuel filter and vacuum isn't a bad idea to go with. Also, I would check your plugs and wires for corrosion or some other signs that they are going. If they are going, it would probably show if you drove it around, but they may be having problems nontheless. Check the coil, too.
Gloveperson is offline  
Old 01-12-2004, 01:50 PM
  #4  
Registered User
 
mullettour's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: Mtn. Home AFB, ID (really from Texas)
Posts: 506
I've got a little bit of a rough idle myself. It isn't really intermitten but it is worse when it is cold. I thought I might do a tune up this weekend (plugs, wires and fuel filter) to see if it cures it. I'll let you know.
mullettour is offline  
Old 01-12-2004, 02:30 PM
  #5  
Registered User
Thread Starter
 
teke184's Avatar
 
Join Date: Sep 1998
Location: US 1 Mile Marker 52 in the Florida Keys
Posts: 8,328
i can't figure out why reseting the computer cured the problem?

i still think i'm gonna replace the battery...the green dot is non-existent.
teke184 is offline  
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
Boss002
Autocross and Road Racing Technique
7
01-20-2016 12:17 PM
C4m4roJoe
General 1967-2002 F-Body Tech
6
07-19-2015 10:59 PM
Noct
General 1967-2002 F-Body Tech
2
07-14-2015 01:18 AM
CARiD
2010 - 2015 Camaro Interior, Exterior, Paint & Body, Electronics/Car Audio
0
07-07-2015 08:19 AM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: intermitant rough idle, no ses or idle flucuation


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.