Welcome to Camaro Z28!

Welcome to CamaroZ28.Com, the ultimate Source for Camaro enthusiasts! Here you can join over 90,000 Camaro enthusiasts from around the world discussing all things related to Camaros and more. You are currently viewing as a guest which gives you limited access to view discussions

To gain full access to our forums you must register for a free account. As a registered member you will be able to:
  • Participate in over 40 different forums and search/browse from over 5 million posts.
  • Upload your Camaro details to your Garage
  • Post photos, respond to polls and access other special features
  • Gain access to our free marketplace to buy, sell and trade Camaros, parts and more.
All this and much more is available to you absolutely free when you register for an account, so join our community today today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact support.


Go Back   CamaroZ28.Com Message Board > 1967-2002 Powertrain Discussion > LS1 Based Engine Tech
Sign in using an external account
Register Forgot Password?


Reply Post New Thread
 
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 02-08-2004, 12:05 AM   #1
Registered User
 
Join Date: Jan 2003
Location: San Jose, Ca
Posts: 602
Send a message via AIM to Aklaim
Hit brakes......defroster light comes on? WTF??!

SO i notcied tonight when i was out with some friends that if I press on the brakes, the defroster button comes on. It doesnt matter what gear the tranny is in, if the ebrake us up or down, or if im moving or sitting still. If I press on the brakes, the defroster light comes on. Now I've had the car for about 9 months and this is the first time I have noticed this. For some reason it doesnt seem right, but I thought I would check and see if anybody else has noticed the same thing. Anybody?
This ad is not displayed to registered members.
Register your free account today and become a member on CamaroZ28.com!
Aklaim is offline   Reply With Quote
Old 02-08-2004, 12:28 AM   #2
Registered User
 
Join Date: Nov 2001
Location: San Diego, CA. GOD Bless America!
Posts: 38
It definitly doesn't sound like an available option... ...I would start by inspecting the area around the brake pedal assembly and above under the dash and look for frayed, or crushed wires (ie...shorted wires). Good luck.
__________________
2005 GTO
watsonusa is offline   Reply With Quote
Old 02-08-2004, 01:27 AM   #3
Registered User
 
Join Date: Feb 2003
Location: Auburn, California
Posts: 614
Send a message via AIM to Ferocity02
Does the defroster actually come on, or does the light just go on and off?
__________________
- Mike -
1999 Hugger Orange Z28 M6
Major Mods: TR 224/114 Cam, LT Headers, Dual Cutouts, Fuel Pump & 60# Injectors, Textralia Clutch, Bolt-ons, Free Mods, Lowered, Suspension, Drivetrain, Chassis Bracing, Bling Bling, Weight Reduction (see website for details & more)

Turbo Kit Coming Soon
Ferocity02 is offline   Reply With Quote
Old 02-08-2004, 02:53 AM   #4
Registered User
 
HoustonZ's Avatar
 
Join Date: Jul 2001
Posts: 121
I don't know but that's the funniest problem I've ever heard of.
__________________
2008 Corvette Z06
HoustonZ is offline   Reply With Quote
Old 02-08-2004, 03:50 AM   #5
Registered User
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 823
Quote:
Originally posted by HoustonZ
I don't know but that's the funniest problem I've ever heard of.

lol yea...sorry to laugh but thats a really weird thing to happen....
94ZRiCeKiLr is offline   Reply With Quote
Old 02-08-2004, 04:06 AM   #6
Registered User
 
Join Date: Jan 2003
Location: San Jose, Ca
Posts: 602
Send a message via AIM to Aklaim
No worries, I agree its really odd. I will check for possible frayed/shorted wires in the morning, but I dont see how anything soulc have gotten damaged. All the wiring has never been tampered with or even touched for that matter. I dont have an owners manual so i cant check, but one thought i had was that i have a brake light out in the back and this is some sort of way of telling me that i do. Unfortunetly I dont have anybody that can sit in the car and hit the brakes for me while I check. I think everything is fine for the most part.......this is just pretty wierd.
Aklaim is offline   Reply With Quote
Old 02-08-2004, 01:01 PM   #7
Member
 
Join Date: Jan 2002
Location: Bay Area, CA
Posts: 1,698
Thats freaking funny. I've had weird problems with my car, but nothing like that. Is all your wiring stock? Have you put in an aftermarket stereo? I agree with them, check the wires.
__________________
2008 Corvette Z06 - stock for now
1998 Camaro Z28 - LS3 427 543rwhp/505rwtq *sold*
GoFast908Z is offline   Reply With Quote
Old 02-08-2004, 01:30 PM   #8
Registered User
 
Jilly's Avatar
 
Join Date: Feb 2002
Posts: 612
Send a message via MSN to Jilly
Quote:
Originally posted by HoustonZ
I don't know but that's the funniest problem I've ever heard of.
Yeah, I had to laugh at that. Definitely odd...
__________________
^ ^
Courtesy of 5 and a game misconduct
Jilly is offline   Reply With Quote
Old 02-08-2004, 03:07 PM   #9
Registered User
 
Join Date: Jan 2003
Location: San Jose, Ca
Posts: 602
Send a message via AIM to Aklaim
Yes all the wiring is stock. The stereo is the stock monsoon that came with the car. I have never messed with any of the electronics.
Aklaim is offline   Reply With Quote
Old 02-08-2004, 03:11 PM   #10
Registered User
 
Join Date: Jan 2003
Location: Houston Tx
Posts: 772
I think its telling you that your brakes are cold.
__________________
1994 z28 lots off money spent still not fast enough.
dnz28 is offline   Reply With Quote
Old 02-08-2004, 04:14 PM   #11
Registered User
 
Join Date: Jul 2003
Location: bucks co pa
Posts: 159
light

have you had any work whatsoever done on the car just before this started happening? exhaust, anything? seen similiar problems when exhaust work done, they dont ground the chassis right and zap the cpu. does this apply to brakes!?! i dont know except maybe for the abs system may have taken a hit.
__________________
427ci, lt's, procharger @ 18psi. 8.5 cr., 12 bolt 4.11's, fast 90mm tb and intake, reworked 4l65e, bilstein shocks, panhard, sfc's, tunnel bar, brembo brakes, 80lb injectors (delphi), 200 shot of juice, to name SOME of the stuff.
hurricaine418 is offline   Reply With Quote
Old 02-08-2004, 08:21 PM   #12
Registered User
 
Join Date: Jan 2003
Location: San Jose, Ca
Posts: 602
Send a message via AIM to Aklaim
Nope, no work done.
Aklaim is offline   Reply With Quote
Old 02-18-2014, 03:36 AM   #13
Registered User
 
Join Date: Feb 2014
Posts: 1
Re: Hit brakes......defroster light comes on? WTF??!

Hey Aklaim

I know this thread is VERY old. I have the same problem. I hit the brakes and the button comes on. Another thing i noticed is, when I push the defroster button manually, the defroster dont work, but the third brake light is turned on, which doesnt work when I hit the brakes, so there must be some kind of wiring problem.

Did you ever fix the problem? Or do another other person in here have a clue?
BlackThunder is offline   Reply With Quote
Old 02-18-2014, 04:24 PM   #14
Super Moderator
 
Injuneer's Avatar
 
Join Date: Nov 1998
Location: Hell was full so they sent me to NJ
Posts: 41,461
Garage
Re: Hit brakes......defroster light comes on? WTF??!

Unfortunately "Aklaim" has not visited this site since August 2009.

You can try sending him an e-mail. Left click on the screen name and there will be a "send e-mail to Aklaim" option in the drop down. No assurance that the e-mail address is even valid at this point.

What year is your car? We have access to some factory shop manuals.
__________________
Fred

94 Formula A3+1: 381ci all-forged stroker - Callies Stealth, Oliver 5.85 billet rods, BME nitrous pistons / CNC LT4 heads / Comp Cams custom solid roller / TH400 + GearVendors OD / Strange 12-bolt - 4.11's / 300-shot N2O / Spohn suspension / 6-pt roll bar with integrated SFC's / AutoMeter instrumentation / MoTeC M48Pro engine management system / a few other odds 'n ends. 800HP/800LB-FT at the flywheel.
Injuneer is offline   Reply With Quote
Old 03-24-2014, 09:15 AM   #15
Registered User
 
akwa's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Location: Eastern WA
Posts: 38
Garage
Re: Hit brakes......defroster light comes on? WTF??!

The spoiler brake light makes sense since both those lines are in the hatch and probably share the same ground. That would make a circuit and give you that problem. always an option to run another ground or make sure the paint under it is sanded off to give a good connection. Or if the circuit was open to long and the wires got too hot on one side you could of melted a diode thus stopping the one way current and leaving it open to flow both ways but I am unaware of the exact set up of these systems, just ideas.
__________________
98 Camaro Z28/SS Clone, SLP lid, Throttle body spacer, Electric Exhaust cutout, Front strut bar, K&N Air filter, poly sway bar bushings, synthetic, Auto
2000 Silverado 1500 5.3 Vortec, 6in lift, mudding rims and tires
akwa is offline   Reply With Quote
Old 03-24-2014, 09:15 AM
 
Reply Post New Thread

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 05:31 AM.


Copyright © 1996-2013 CamaroZ28.Com. All rights reserved.

Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.