Welcome to Camaro Z28!

Welcome to CamaroZ28.Com, the ultimate Source for Camaro enthusiasts! Here you can join over 90,000 Camaro enthusiasts from around the world discussing all things related to Camaros and more. You are currently viewing as a guest which gives you limited access to view discussions

To gain full access to our forums you must register for a free account. As a registered member you will be able to:
  • Participate in over 40 different forums and search/browse from over 5 million posts.
  • Upload your Camaro details to your Garage
  • Post photos, respond to polls and access other special features
  • Gain access to our free marketplace to buy, sell and trade Camaros, parts and more.
All this and much more is available to you absolutely free when you register for an account, so join our community today today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact support.


Go Back   CamaroZ28.Com Message Board > 1967-2002 F-Body Technical Discussion > General 1967-2002 F-Body Tech
Sign in using an external account
Register Forgot Password?


Reply Post New Thread
 
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 04-16-2013, 06:55 PM   #1
Registered User
 
Join Date: Feb 2005
Location: Columbus, Ohio
Posts: 7
will not start

Well, It's finally spring here in Central Ohio and time to drive my Z28. The problem is that the ignition isn't communicating to the starter. When I turn the key, all the electrical is strong ( new battery) , the dash security light goes out after a few seconds, but still no starting crank. It's just like the starter isn't connected. When the weather was cold last February, It started fine. The key has a chip and thought that was the problem but I used the spare key without a chip and still no communication to the starter . Any suggestions????
This ad is not displayed to registered members.
Register your free account today and become a member on CamaroZ28.com!
Galen45 is offline   Reply With Quote
Old 04-16-2013, 10:37 PM   #2
Registered User
Premium Member
 
GaryDoug's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: Florida West Coast
Posts: 480
Garage
Re: will not start

If the Security lamp is off, there are only a few other things that could be wrong: Ignition switch (wiggle it and see if it works intermittently), Theft Deterent starter relay (swap it with the identical Hatch release relay, both clipped to the right side of the glove box/SIR support behind the far right side of the dash), automatic transmission gearshift position switch or manual shift clutch safety switch (move it around and see if it is intermittent), starter.
__________________
1998 Trans Am, LS1, Automatic, stock all the way.
GaryDoug is offline   Reply With Quote
Old 04-16-2013, 10:37 PM
 
Reply Post New Thread

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 07:59 AM.


Copyright © 1996-2013 CamaroZ28.Com. All rights reserved.

Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.