Sometimes my car just clicks! and no start - CamaroZ28.Com Message Board


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 10-22-2003, 06:08 PM   #1
Registered User
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2002
Location: Garland tx us
Posts: 222
Sometimes my car just clicks! and no start

Ok its happening more and more often now, didnt used to happedn that much at all but now its becoming a slight problem. When i turn the key to start the car sometimes it just clicks and that s all. i noticed that if i wait a little bit after i turn the key to on, it usually turns over and starts up. sometimes i have to o this multiple times to start the car. So im asking you fellas what the prob could be. Im no expert so ya know. but i was thinking coil? you let me know Thanks a million Cory
cz28s is offline   Reply With Quote
Old 10-22-2003, 06:09 PM   #2
Registered User
 
Join Date: Apr 2002
Location: AL
Posts: 465
Starter solenoid.
Transamdriver is offline   Reply With Quote
Old 10-22-2003, 06:17 PM   #3
Registered User
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2002
Location: Garland tx us
Posts: 222
oh yah the starter has been replaced already recently
cz28s is offline   Reply With Quote
Old 10-22-2003, 06:35 PM   #4
Registered User
 
Join Date: Sep 2003
Location: bowmanstown, pa
Posts: 274
mine does the same thing, and i have replaced the starter also. Would a heat shield help at all? Im going to put another starter in soon.
blk1994z is offline   Reply With Quote
Old 10-22-2003, 07:06 PM   #5
Registered User
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2002
Location: Garland tx us
Posts: 222
the starter and starter solenoid are the same thing right? or no..
cz28s is offline   Reply With Quote
Old 10-22-2003, 07:08 PM   #6
Registered User
 
Join Date: Apr 2002
Location: AL
Posts: 465
Quote:
Originally posted by cz28s
the starter and starter solenoid are the same thing right? or no..
No, the solenoid is ontop of the starter. Its the part you hear clicking. People usually just replace the whole thing.

Check the chassis ground wire also.
Transamdriver is offline   Reply With Quote
Old 10-22-2003, 07:38 PM   #7
Registered User
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2002
Location: Garland tx us
Posts: 222
como se what??? chassis ground wire? ha ha i have no clue, so theres no way this could be the coil?
cz28s is offline   Reply With Quote
Old 10-22-2003, 07:43 PM   #8
Registered User
 
Join Date: Sep 1998
Location: Vancouver, BC, Canada
Posts: 561
Check the clutch saftey switch with an Ohm Meter... make sure it has a good connection all the way through the switch's range. (If it's an M6). The car won't start without that connection in place.
Jason Dove is offline   Reply With Quote
Old 10-22-2003, 07:50 PM   #9
Registered User
 
Join Date: Mar 2000
Location: Lemont IL, usa
Posts: 409
Mine does this too, the reason is because the starter is old and their is a bad spot on the windings of the motor. Whenever it does it, I put the car in gear, push the clutch and push the car a little bit in either direction. While its still rolling, i let the clutch out so it moves the motor and therefore the starter to a different position. Embarrassing, yea, but hey. I'll get the LT4 starter someday.
Black94mula is offline   Reply With Quote
Old 10-22-2003, 08:02 PM   #10
Registered User
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2002
Location: Garland tx us
Posts: 222
ok wheres the clutch safety switch and where can i get an Ohm meter
cz28s is offline   Reply With Quote
Old 10-22-2003, 08:29 PM   #11
Registered User
 
Join Date: Sep 2002
Location: Crystal Lake, IL
Posts: 1,286
mine does the same thing, i put a new starter in got like 10 starts outta it, and it does it again.. ima put another new starter in this weekend. and check the chassis ground and the wires for the starter real good.. if it happens again has to be the neutral saftey switch OR the Ignition switch.. i dont think its the ignition cuz i hear a clicking around by the glove box (starter solenoid i think) so that makes me think the NSS and ignition switch are good
93Z286Speed is offline   Reply With Quote
Old 10-22-2003, 09:13 PM   #12
Registered User
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2002
Location: Garland tx us
Posts: 222
ok basically what do i need to go visully check? and where in the heck is it?
cz28s is offline   Reply With Quote
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
94 Z28 issues bfmv13trivium General 1967-2002 F-Body Tech 9 01-14-2015 09:57 AM
steering wheel problem? jj71787 General 1967-2002 F-Body Tech 6 12-30-2014 02:15 PM
1994 z28 built cheap project Noenav Cars For Sale 1 12-22-2014 09:56 AM
clicking sound icm replaced USAirman93 General 1967-2002 F-Body Tech 4 11-24-2014 03:37 PM
Idle stumble, plus clicking now???? Dave19yz28 LT1 Based Engine Tech 7 01-26-2003 01:45 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 10:32 AM.


Copyright © 1996-2013 CamaroZ28.Com. All rights reserved.