Go Back   CamaroZ28.Com Message Board > 1967-2002 Powertrain Discussion > LT1 Based Engine Tech
Sign in using an external account
Register Forgot Password?


Reply Post New Thread
 
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 11-17-2009, 05:30 PM   #1
Registered User
 
Join Date: Jan 2006
Location: Atlanta,GA
Posts: 570
How do you disable 97 stock alarm system, car will not start

just curious if anyone knows because my alarm keeps going off and i can start my car at all thanks is there a way to disable the system completely
This ad is not displayed to registered members.
Register your free account today and become a member on CamaroZ28.com!
__________________
1994 Z28 383 Golen Comp Lt1 (Forged)
playa7970 is offline   Reply With Quote
Old 11-17-2009, 06:27 PM   #2
Registered User
 
shoebox's Avatar
 
Join Date: Dec 1969
Location: Little Rock, AR
Posts: 27,068
Did 94s have alarms? Perhaps dealer installed or aftermarket? If you mean the VATS system, you can find info on my website.

http://shbox.com/1/pass_key.html
shoebox is offline   Reply With Quote
Old 11-17-2009, 06:46 PM   #3
Registered User
 
Join Date: Oct 2006
Location: Snow Belt, PA
Posts: 654
VATS =

I hate it... always gives me the 'security' light and makes me wait 3 minutes to start my car. I'm disabling every aspect of the system this winter. It makes it harder for me to start my car than it would for a potential car theif.
__________________
LT1
LTXtech and LS1tech Username: FlatBlackZ28
bkpliskin is offline   Reply With Quote
Old 11-17-2009, 07:59 PM   #4
Registered User
 
Join Date: Jan 2006
Location: Atlanta,GA
Posts: 570
thank you for the quick reply as always shoebox, i am talking about VATS on a 97 camaro (its my friends) if he would buy a new factory keypad from GM will that take care of his issues? (he lost his factory keypad) if not is there a way around this system? thank you again here is what he did so far...

1. used two different keys then waited 3 minutes for the alarm to turn off but... the security light kept flashing and we were not able to start the vehicle
__________________
1994 Z28 383 Golen Comp Lt1 (Forged)
playa7970 is offline   Reply With Quote
Old 11-17-2009, 08:52 PM   #5
Registered User
 
shoebox's Avatar
 
Join Date: Dec 1969
Location: Little Rock, AR
Posts: 27,068
Quote:
Originally Posted by playa7970 View Post
thank you for the quick reply as always shoebox, i am talking about VATS on a 97 camaro (its my friends) if he would buy a new factory keypad from GM will that take care of his issues? (he lost his factory keypad) if not is there a way around this system? thank you again here is what he did so far...

1. used two different keys then waited 3 minutes for the alarm to turn off but... the security light kept flashing and we were not able to start the vehicle
Sorry, I ended up looking at your sig for the year.

I don't think the fob is going to have anything to do with the security light staying on. The mosts common problem is it not reading the key pellet.
shoebox is offline   Reply With Quote
Old 11-17-2009, 11:58 PM   #6
Registered User
 
Join Date: Jan 2006
Location: Atlanta,GA
Posts: 570
thanks buddy im going to try the resistor trick on your site , is it just one wire that i am tapping into? thanks showbox your the best!
__________________
1994 Z28 383 Golen Comp Lt1 (Forged)
playa7970 is offline   Reply With Quote
Old 11-18-2009, 06:43 AM   #7
Registered User
 
shoebox's Avatar
 
Join Date: Dec 1969
Location: Little Rock, AR
Posts: 27,068
Quote:
Originally Posted by playa7970 View Post
thanks buddy im going to try the resistor trick on your site , is it just one wire that i am tapping into? thanks showbox your the best!
Two wires and a resistor. The site has the info.
shoebox is offline   Reply With Quote
Old 11-18-2009, 01:41 PM   #8
Registered User
 
Join Date: Jan 2006
Location: Atlanta,GA
Posts: 570
thank you shoebox i got the car running with your resistor method very helpful thank you
__________________
1994 Z28 383 Golen Comp Lt1 (Forged)
playa7970 is offline   Reply With Quote
Old 11-18-2009, 02:16 PM   #9
Registered User
 
shoebox's Avatar
 
Join Date: Dec 1969
Location: Little Rock, AR
Posts: 27,068
Quote:
Originally Posted by playa7970 View Post
thank you shoebox i got the car running with your resistor method very helpful thank you
shoebox is offline   Reply With Quote
Old 11-18-2009, 02:16 PM
 
Reply Post New Thread

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 10:31 PM.


Copyright © 1996-2013 CamaroZ28.Com. All rights reserved.