will not start - CamaroZ28.Com Message Board

Go Back   CamaroZ28.Com Message Board > 1967-2002 F-Body Technical Discussion > General 1967-2002 F-Body Tech

Reply Post New Thread
 
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
Old 04-16-2013, 05:55 PM   #1
Registered User
 
Join Date: Feb 2005
Location: Columbus, Ohio
Posts: 7
will not start

Well, It's finally spring here in Central Ohio and time to drive my Z28. The problem is that the ignition isn't communicating to the starter. When I turn the key, all the electrical is strong ( new battery) , the dash security light goes out after a few seconds, but still no starting crank. It's just like the starter isn't connected. When the weather was cold last February, It started fine. The key has a chip and thought that was the problem but I used the spare key without a chip and still no communication to the starter . Any suggestions????
Galen45 is offline   Reply With Quote
Old 04-16-2013, 09:37 PM   #2
Registered User
Premium Member
 
GaryDoug's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: Florida West Coast
Posts: 683
Re: will not start

If the Security lamp is off, there are only a few other things that could be wrong: Ignition switch (wiggle it and see if it works intermittently), Theft Deterent starter relay (swap it with the identical Hatch release relay, both clipped to the right side of the glove box/SIR support behind the far right side of the dash), automatic transmission gearshift position switch or manual shift clutch safety switch (move it around and see if it is intermittent), starter.
__________________
1998 Trans Am, LS1, Automatic, stock all the way.
GaryDoug is offline   Reply With Quote
 
Reply Post New Thread

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Fuel Pump, Injectors, Opti, or all of the Above? Alex Barnes LT1 Based Engine Tech 16 01-24-2015 10:21 PM
Bad map? Amshnock Fuel and Ignition 14 01-18-2015 11:47 AM
Starting challenges green.Z LT1 Based Engine Tech 4 11-21-2014 06:19 PM
Cold start issue. Red97LT1 LT1 Based Engine Tech 4 11-04-2014 06:13 PM
12 bolt is installed!!! Black Sunshine/ 00SS Midwest 13 08-24-2002 03:41 PM


All times are GMT -5. The time now is 02:49 PM.

 

Copyright © 1996-2013 CamaroZ28.Com. All rights reserved.