Reverse lights not getting signal from transmission - CamaroZ28.Com Message Board


Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
Old 08-04-2013, 11:37 AM   #1
Registered User
Thread Starter
 
canbaufo's Avatar
 
Join Date: Feb 2001
Location: Charleston, WV, U.S.
Posts: 1,034
Angry Reverse lights not getting signal from transmission

...that appears to be the culprit of the problem. I posted this in the electronics forum but it's a REALLY slow forum. Anyway I'm quite sure that the problem is related to a sensor or wire coming from the trans, that's the long and short of it ...but I don't yet know how to fix that. If anyone cares to read about everything I've tried in detail (about 10 hours deep now) here's the post from the other forum, but I don't think there's any need to read all that:

Reverse won't consistently trigger back up lights (help please)

Just thought I'd walk away from it for awhile and try to get some help before putting more hours into searches. Thanks in advance to anyone that has time.
canbaufo is offline   Reply With Quote
Old 08-04-2013, 01:05 PM   #2
Super Moderator
 
Injuneer's Avatar
 
Join Date: Nov 1998
Location: Hell was full so they sent me to NJ
Posts: 44,944
Re: Reverse lights not getting signal from transmission

The backup light switch (not a sensor) is on the passenger side of the trans. It's the only electrical connection on that side. It's either a faulty switch or a loose wire.

Key on, you should have 12V on the brown wire at the switch harness connector (measure with a volt meter from the brown wire pin to ground on chassis).

With the connector on the switch, in any gear other than reverse, you should have 0V on the light green wire in the harness connector. When you shift it into reverse, you should see 12V on the light green wire.
Injuneer is offline   Reply With Quote
Old 08-05-2013, 01:02 PM   #3
Registered User
Thread Starter
 
canbaufo's Avatar
 
Join Date: Feb 2001
Location: Charleston, WV, U.S.
Posts: 1,034
Re: Reverse lights not getting signal from transmission

Thanks a bunch! I'll try that out and see how it goes.
canbaufo is offline   Reply With Quote
Old 08-26-2013, 10:01 AM   #4
Registered User
Thread Starter
 
canbaufo's Avatar
 
Join Date: Feb 2001
Location: Charleston, WV, U.S.
Posts: 1,034
Re: Reverse lights not getting signal from transmission

That (switch) was THE fix, thanks!
canbaufo is offline   Reply With Quote
Old 08-26-2013, 02:36 PM   #5
Registered User
 
Join Date: Apr 2001
Location: Old Bridge, NJ 08857
Posts: 661
Re: Reverse lights not getting signal from transmission

Quote:
Originally Posted by canbaufo View Post
That (switch) was THE fix, thanks!
Where did you get the switch from and how much did it set ya back? I think I have the same issue.
Laymaster is offline   Reply With Quote
Old 08-27-2013, 09:20 AM   #6
Registered User
Thread Starter
 
canbaufo's Avatar
 
Join Date: Feb 2001
Location: Charleston, WV, U.S.
Posts: 1,034
Re: Reverse lights not getting signal from transmission

Advanced had one for $11 ....I was shocked and pleasantly surprised.
canbaufo is offline   Reply With Quote
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
'94 Camaro Z-28, Black, 850hp, Blown 396, 9.5@143 RUENUF Cars For Sale 1 05-25-2016 09:10 PM
FS: '94 Camaro Z-28, Black, 850hp, Blown 396, 9.5@143 RUENUF South Atlantic 4 03-13-2016 04:39 PM
Won't Turn Over or Start A's 91 Z28 Fuel and Ignition 4 12-07-2014 01:09 PM
odds and ends CaRParts102 Parts For Sale 0 12-06-2014 09:45 AM
*excellent info* 93 specific info list. chevroletfreak LT1 Based Engine Tech 202 07-04-2005 06:00 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 04:45 PM.


Copyright © 1996-2013 CamaroZ28.Com. All rights reserved.