Flashing SES light when idling cold - CamaroZ28.Com Message Board

Go Back   CamaroZ28.Com Message Board > 1967-2002 F-Body Technical Discussion > General 1967-2002 F-Body Tech

Reply Post New Thread
LinkBack Thread Tools Search this Thread
Old 11-03-2013, 11:17 AM   #1
Registered User
Join Date: Nov 2013
Posts: 2
Flashing SES light when idling cold

My SES light is flashing when it's idling, not when i'm driving and not once the engine warms up. I've replaced the wires and plugs and air filter and oil and fuel filter and other stuff. I have a 3.8 v6 in it. Any suggestions? The code is a p0306 cylinder 6 misfire. I just put fuel injector cleaner into it, should i just drive through this tank of gas and see if that fixes it? or with the flashing problem should i just park it?
jason21308 is offline   Reply With Quote
Old 11-03-2013, 01:08 PM   #2
Registered User
Join Date: Nov 1998
Location: Louisville, KY
Posts: 2,686
Re: Flashing SES light when idling cold

Did you do what Injuneer suggested in the other post? Swapping #6 injector with another one and seeing if the miss follows?
Artificial intelligence is no match for natural born stupidity.
moparman is offline   Reply With Quote
Old 11-03-2013, 01:21 PM   #3
Super Moderator
Injuneer's Avatar
Join Date: Nov 1998
Location: Hell was full so they sent me to NJ
Posts: 43,312
Re: Flashing SES light when idling cold

I don't get it. Your first post begged for help. I provided what I feel is a comprehensive and accurate answer. Do you disagree with my recommendations?

2000 Base Firebird 3.8 v6 SES cold p0306 PLEASE Help!!!

94 Formula A3+1: 381ci all-forged stroker - Callies Stealth, Oliver 5.85 billet rods, BME nitrous pistons / CNC LT4 heads / Comp Cams custom solid roller / TH400 + GearVendors OD / Strange 12-bolt - 4.11's / 300-shot N2O / Spohn suspension / 6-pt roll bar with integrated SFC's / AutoMeter instrumentation / MoTeC M48Pro engine management system / a few other odds 'n ends. 800HP/800LB-FT at the flywheel.
Injuneer is offline   Reply With Quote
Reply Post New Thread

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
multiple codes point to alternator <8 at idle, bad alternator? Gtpguy General 1967-2002 F-Body Tech 48 01-26-2015 04:50 PM
Low speed fueling. dirtybird81 Fuel and Ignition 10 01-06-2015 09:31 PM
please help.....have a constant miss over 5K, please read, i cant figure it out.... sleeperZ96BT LT1 Based Engine Tech 300 06-05-2005 09:33 PM
Car Alarm? Rich_z28 Car Audio and Electronics 1 09-13-2002 03:35 PM
Just to re-assure yourselves Z28Wilson Automotive News / Industry / Future Vehicle Discussion 7 08-01-2002 04:27 PM

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

All times are GMT -5. The time now is 06:59 AM.


Copyright © 1996-2013 CamaroZ28.Com. All rights reserved.