Welcome to Camaro Z28!

Welcome to CamaroZ28.Com, the ultimate Source for Camaro enthusiasts! Here you can join over 90,000 Camaro enthusiasts from around the world discussing all things related to Camaros and more. You are currently viewing as a guest which gives you limited access to view discussions

To gain full access to our forums you must register for a free account. As a registered member you will be able to:
  • Participate in over 40 different forums and search/browse from over 5 million posts.
  • Upload your Camaro details to your Garage
  • Post photos, respond to polls and access other special features
  • Gain access to our free marketplace to buy, sell and trade Camaros, parts and more.
All this and much more is available to you absolutely free when you register for an account, so join our community today today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact support.


Go Back   CamaroZ28.Com Message Board > 1967-2002 F-Body Technical Discussion > 1967-2002 Specific Technical Discussion > Computer Diagnostics and Tuning
Sign in using an external account
Register Forgot Password?
Register Garage Photos Blogs FAQ Members List Social Groups Links Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read Z28LiveVendor Directory


Reply Post New Thread
 
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 07-11-2014, 11:00 AM   #1
Registered User
 
Join Date: Nov 2013
Location: Indiana
Posts: 15
Datalog help needed

I'm trying to record a datalog but when I try to record it says PCM not found. (Datamaster)
Also when I try to communicate with Winflash it says no response from PCM. I checked both wires from the PCM to the data port under dash for continuity and they are good.
About a month ago I programmed my tune with Winflash without any problems.
I also checked the ALDL cable and it's ok. I'm stumped and need help.
Car is a 95 Z28 lt1

Mark
This ad is not displayed to registered members.
Register your free account today and become a member on CamaroZ28.com!
msize is offline   Reply With Quote
Old 07-12-2014, 11:28 AM   #2
Super Moderator
 
Injuneer's Avatar
 
Join Date: Nov 1998
Location: Hell was full so they sent me to NJ
Posts: 40,948
Garage
Re: Datalog help needed

While I review and interpret Datamaster files all the time, I have no experience in actually running the system - I ditched the stock PCM 14 years ago. But based on previous posts, it sound like you may have a comm port error.

Their Datamaster manual may address this, but I just looked a the TTS Power Systems website, and when I clicked on the link to download the .pdf file of the manual, I got an error message. Were you able to download the manual?

GaryDoug is the expert.... might want to try sending him a PM.
__________________
Fred

94 Formula A3+1: 381ci all-forged stroker - Callies Stealth, Oliver 5.85 billet rods, BME nitrous pistons / CNC LT4 heads / Comp Cams custom solid roller / TH400 + GearVendors OD / Strange 12-bolt - 4.11's / 300-shot N2O / Spohn suspension / 6-pt roll bar with integrated SFC's / AutoMeter instrumentation / MoTeC M48Pro engine management system / a few other odds 'n ends. 800HP/800LB-FT at the flywheel.
Injuneer is offline   Reply With Quote
Old 07-14-2014, 10:04 AM   #3
Registered User
 
Join Date: Nov 2013
Location: Indiana
Posts: 15
Re: Datalog help needed

Thanks, Fred I'll pm Gary
msize is offline   Reply With Quote
Old 07-14-2014, 09:09 PM   #4
Registered User
Premium Member
 
GaryDoug's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: Florida West Coast
Posts: 353
Garage
Re: Datalog help needed

Quote:
Originally Posted by msize View Post
I also checked the ALDL cable and it's ok.
How did you check the cable? What make is the cable? Does it have any lights on it? If so, do you see any flashing when you turn on the ignition?

BTW, the email notifications for me rarely work here, so I may not notice any PM's, although you can try.


Also, here is the correct link to the manual: http://www.ttspowersystems.com/downl...32man_v400.pdf
__________________
1998 Trans Am, LS1, Automatic, stock all the way.

Last edited by GaryDoug; 07-14-2014 at 09:21 PM.
GaryDoug is offline   Reply With Quote
Old 07-16-2014, 12:36 AM   #5
Registered User
 
Join Date: Nov 2013
Location: Indiana
Posts: 15
Re: Datalog help needed

It started working again. Still don't know what the problem was but it's working for now.
msize is offline   Reply With Quote
Old 07-16-2014, 12:36 AM
 
Reply Post New Thread

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 06:25 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.
Copyright © 1996-2013 CamaroZ28.Com. All rights reserved.