Go Back   CamaroZ28.Com Message Board > 1967-2002 F-Body Technical Discussion > 1967-2002 Specific Technical Discussion > Computer Diagnostics and Tuning
Sign in using an external account
Register Forgot Password?


Reply Post New Thread
 
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
Old 04-28-2012, 10:22 PM   #1
Registered User
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 1
94 Z28 high idle

I am having trouble with high idle concerns, it's at a shop, they think it's the lack of smog pump causing the high idle, I think not, could be wrong, also when you unplug the map sensor it doesn't effect the idle at all.....any help would be appreciated....don't know much bout the car, got it cheap, replaced,optispark,waterpump, coil, and thermostat..
This ad is not displayed to registered members.
Register your free account today and become a member on CamaroZ28.com!
gregory55fan is offline   Reply With Quote
Old 05-01-2012, 09:56 AM   #2
Registered User
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 904
Re: 94 Z28 high idle

Removing Air Pump and pipes correctly (plugging manifold ports and snorkel port) will not cause high idle. High idle can be caused by Vacuum leak, TB linkage sticking, TB set screw maladjusted (blades opened to much), Coolant Temp sensor defective or incorrect tune (desired idle speed setting). Are the fans running constantly ? High how is your idle ?
__________________
I'm Bob.. 1994 Z28, A4, Stall, CAI, Cam, RR's, 342 rear, LT's , CatBack, Tuned

Last edited by bobdec; 05-01-2012 at 10:00 AM.
bobdec is offline   Reply With Quote
Old 05-01-2012, 09:56 AM
 
Reply Post New Thread

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 03:10 PM.


Copyright © 1996-2013 CamaroZ28.Com. All rights reserved.