Welcome to Camaro Z28!

Welcome to CamaroZ28.Com, the ultimate Source for Camaro enthusiasts! Here you can join over 90,000 Camaro enthusiasts from around the world discussing all things related to Camaros and more. You are currently viewing as a guest which gives you limited access to view discussions

To gain full access to our forums you must register for a free account. As a registered member you will be able to:
  • Participate in over 40 different forums and search/browse from over 5 million posts.
  • Upload your Camaro details to your Garage
  • Post photos, respond to polls and access other special features
  • Gain access to our free marketplace to buy, sell and trade Camaros, parts and more.
All this and much more is available to you absolutely free when you register for an account, so join our community today today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact support.


Go Back   CamaroZ28.Com Message Board > 1967-2002 Powertrain Discussion > 3rd Gen / L98 Engine Tech
Sign in using an external account
Register Forgot Password?
Register Garage Photos Blogs FAQ Members List Social Groups Links Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read Z28LiveVendor Directory


Reply Post New Thread
 
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 12-18-2009, 09:12 PM   #1
Registered User
 
Join Date: Sep 2001
Location: Houston/Port Arthur
Posts: 14
Smile Anybody know...

what these wires go to? '92 Z28. They were cut when I got the car. Battery cable (+). The black goes to the starter, the larger red is the alt. feed and the weatherpak conn. plugs into the harness near the batt.

Click the image to open in full size.

Click the image to open in full size.

Any ideas what it connects to on the missing end?

Click the image to open in full size.

My research has come up empty. Any help would be appreciated.


Click the image to open in full size.
This ad is not displayed to registered members.
Register your free account today and become a member on CamaroZ28.com!
__________________
Lawrence
'92 Z M5
'94 Z LS1 mod
RIP: '99 Z28 Yellow, '98 B4C black

Last edited by laZy; 03-02-2010 at 11:14 AM.
laZy is offline   Reply With Quote
Old 12-18-2009, 10:51 PM   #2
Registered User
 
Join Date: Mar 2002
Location: Byhalia Ms, just south of Memphis
Posts: 381
ok, its kinda crazy but try and follow. there is a plug coming from your harness on the frame rail that is red and has a connector like your o2 sensor has and on the other side of that plug is a black wire that goes into the black barrel thing on your neg wire. coming OUT of that black barrel thing which is the burnt-choped off-frayed wire you see, goes into a orange-redish wire near that read wire where this started. between the redish wire and that burnt chopped part was another plug like the o2 style that is obviously long gone due to what your seeing now.

if you notice you wont have any rad fans and this is the reason. i delt with this over the summer and came up with a fix that works perfect and powers up just as if it were still wired factory.

that 1 wire powers both fans and i found that lil wire gets hot as a merf when both fans are on and that is too much load for that lil wire so i divided up the load.

i got some 18 ga wire, a couple of eyelets, the correct plugs and made a re-drected power source. i ran the 2 wires from the pos bat post on the starter up to the 2 relays. i used the correct pin removal tool and yanked the orig terminal and replaced it with the wires running from the starter. one wire to each relay. i did this in orange so to be corretly color coded, loomed it, and threaded it neatly up to the relay area. seems like a lot but it should only take about 30 mins tops to swap things around.

the only diff is your not getting power from where ever the red wire connects to and bouncing back over to the relays, your getting it from the starter and dividing the power load. you shortend the distance the power has to travel.

noticed your in ark, what part? im just south of memphis 15 mins.
__________________
Richard
89 formula LB9 WS6 T-5
83 T/A 350 T-5
run it wide open till ya see god "THEN" brake !
quickchicken is offline   Reply With Quote
Old 12-20-2009, 04:01 PM   #3
Registered User
 
Join Date: Sep 2001
Location: Houston/Port Arthur
Posts: 14
Okay so it's the power source for the fans. That would explain why the harness going to the fans was cut into.

I'm in Osceola, 45 mins north of Memphis.
__________________
Lawrence
'92 Z M5
'94 Z LS1 mod
RIP: '99 Z28 Yellow, '98 B4C black
laZy is offline   Reply With Quote
Old 12-20-2009, 05:37 PM   #4
Registered User
 
Join Date: Mar 2002
Location: Byhalia Ms, just south of Memphis
Posts: 381
ya need a hand lemme know.
__________________
Richard
89 formula LB9 WS6 T-5
83 T/A 350 T-5
run it wide open till ya see god "THEN" brake !
quickchicken is offline   Reply With Quote
Old 12-20-2009, 05:37 PM
 
Reply Post New Thread

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 07:18 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.
Copyright © 1996-2013 CamaroZ28.Com. All rights reserved.